Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας

25 Αυγούστου, 2022

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας 1

Ωραίο το καλοκαίρι. Λίγοι είναι αυτοί που δεν αδημονούν για την άφιξη του και για τις καλοκαιρινές διακοπές. Πάντα όμως κρατά λίγο και ειδικά φέτος λαμβάνοντας υπόψιν τις υφιστάμενες υγειονομίες συνθήκες. Εκεί που συνηθίζουμε στην ανεμελιά, στη θάλασσα και στην ξαπλώστρα γυρνάμε πίσω, στη δουλειά, στην πόλη, στην καθημερινότητα. Ωστόσο, η ομαλότερη επανένταξη στους ρυθμούς της κανονικότητας, δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε κάτι που πρέπει να μας γεμίζει άγχος και αποστροφή, αρκεί να δημιουργήσουμε ένα πρόγραμμα που θα τηρούμε καθημερινά όπως:

1. Γυμναστική

Η εκγύμναση είναι ένας έξυπνος τρόπος όχι μόνο για να βάλουμε τον εαυτό μας σε πρόγραμμα αλλά και να καλλιεργήσουμε το αίσθημα της συνέπειας και της τακτικότητας σε προσωπικό επίπεδο. Ειδικότερα η πρωινή γυμναστική μας βοηθά να είμαστε πιο αποδοτικοί κα στην εργασία μας. Κατά τ’ άλλα είναι και ο ιδανικός τρόπος για βάλουμε τη διατροφή μας σε τάξη μιας και όλοι ξεφύγαμε στις διακοπές!

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας 2

2. Δεν αφήνουμε να μας αποσπά την προσοχή το κινητό

Εάν τα social media δεν είναι μέρος της δουλειάς, τότε δεν υπάρχει λόγος να είμαστε συνεχώς online! Η καταρροή ειδοποιήσεων αποσπά την προσοχή και μειώνει την αποδοτικότητα εν ώρα εργασίας.

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας 3

3. Προγραμματισμός ενεργειών για εξοικονόμηση ενέργειας

Βάζουμε σε τάξη τα email μας βλέποντας τα συγκεκριμένες ώρες. Κατά μέσο όρο κοιτάζουμε το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο 77 φορές την ημέρα, στέλνουμε και λαμβάνουμε περισσότερα από 122 την ημέρα, ενώ περνάμε το 28% της ημέρας τακτοποιώντας τα εισερχόμενα μας. Ακόμη, εξοικονομούμε χρόνο κάνοντας ουσιώδη πράγματα και λέμε όχι σε πράξεις που θα σπαταλήσουν πολύτιμο μέρους του χρόνου μας.

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας 4

4. Βάζουμε προτεραιότητες και οργανώνουμε την ημέρα με βάση τη διάθεση και την ενέργεια μας κάνοντας ένα πράγμα τη φορά

Η παραγωγικότητα μας εκτιμάται ότι είναι πιο έντονη γύρω στις 11 το πρωί και επομένως κανονίζουμε για εκείνο το διάστημα τη διευθέτηση των πιο σημαντικών πραγμάτων. Προσπαθούμε να ξεκινάμε με τα ζητήματα που χρειάζονται άμεση επίλυση και δεν κάνουμε πολλά πράγματα μαζί για να αποφύγουμε αγχώδεις και χαώδεις καταστάσεις.

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας 5

5. Τακτοποιούμε το χώρο μας

Ο χώρος εργασίας μας αποτελεί το δεύτερο σπίτι, το μέρος που περνάμε ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ημέρας μας και επομένως χρήζει της ίδιας προσοχής. Πριν ξεκινήσουμε τη δουλειά μας, τακτοποιούμε το χώρο εργασίας μας έτσι ώστε να είναι όλα οργανωμένα και να μην αποσπά τίποτα την προσοχή μας.

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας 6

6. Κάνουμε μικρά διαλείμματα

Η αποδοτικότητα στην εργασία μας αυξάνεται όταν κάνουμε συχνά ολιγόλεπτα διαλείμματα βοηθώντας μας να διατηρήσουμε τα επίπεδα της ενέργειας μας σταθερά για όλη την ημέρα!

Επιστροφή...στο γραφείο: Πως να επανέλθουμε στους ρυθμούς της καθημερινότητας 7

Ας οργανωθούμε να κάνουμε μικρές κινήσεις ώστε να φροντίσουμε για την ομαλή προσαρμογή μας και πάλι στους ρυθμούς της καθημερινότητας μας.

Πηγή: epixeiro.gr

Copyright © 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. Αντωνίου - Προύζου & Συνεργάτες
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram