11 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα υπέρ της Ιδιωτικής Ασφάλισης

11 Νοεμβρίου, 2021

11 Νοεμβρίου- Παγκόσμια Ημέρα υπέρ της Ιδιωτικής Ασφάλισης

Η ομάδα του Insurancenter.gr  "Ασφαλιστικό Κέντρο Αντωνίου-Προύζου & Συνεργάτες" γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα υπέρ της Ιδιωτικής Ασφάλισης 11 Νοεμβρίου 2021.

Η Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης γιορτάζεται από το 2004 κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), για να τονισθεί η συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην οικονομική, ψυχολογική και σωματική υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Εν μέσω της πανδημικής κρίσης που πλήττει την ανθρωπότητα και των φυσικών καταστροφών που συμβαίνουν στην Ελλάδα, η φετινή Ημέρα Ασφάλισης στις 11 Νοεμβρίου, μας θυμίζει πως ζούμε σε έναν κόσμο διαρκών ανατροπών και αλλαγών.

Γιατί έρχονται απρόβλεπτα που ανατρέπουν -περισσότερο ή λιγότερο- την καθημερινότητά μας και τη ζωή μας. Η Ημέρα Ασφάλισης μας υπενθυμίζει ότι η ασφάλιση είναι μία υπεύθυνη πράξη που μπορεί να προσφέρει την ασπίδα προστασίας που χρειαζόμαστε στις κρίσιμες στιγμές της ζωής μας.

Η ασφαλιστική αγορά αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία και εφαρμόζοντας καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις, παραμένει σταθερά στο πλευρό των ασφαλισμένων και επιδεικνύει ευελιξία και προσαρμοστικότητα σε απαιτητικές περιστάσεις.

Η Ιδιωτική Ασφάλιση, δίνει τη δυνατότητα αξιοπρεπούς αντιμετώπισης αυτών των καταστάσεων και μία δεύτερη ευκαιρία σε οικογένειες που μπορεί να χάσουν το σπίτι τους, που μπορεί να βρεθούν στα πρόθυρα ενός απρόοπτου θανάτου ή μίας βαριάς ασθένειας, ή που εν τέλει επιθυμούν ένα αξιοπρεπέστατο γήρας με υψηλή ποιότητα παροχής υπηρεσιών υγείας και υψηλή σύνταξη. Άλλωστε, επί του πρακτέου, οι  ασφαλιστικές εταιρίες ήταν στο Μάτι, στην Εύβοια και στη Μάνδρα και σε τόσες άλλες περιοχές και εντός μίας εβδομάδας, είχαν αποζημιώσει το μεγαλύτερο μέρος των ζημιών.

Η Ιδιωτική Ασφάλιση δεν θα μπορέσει ποτέ να βοηθήσει στο ψυχολογικό κόστος μίας απώλειας περιουσίας, ή μελών μίας οικογένειας. Μπορεί όμως, να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της χρεωκοπίας μίας οικογένειας μετά από ένα τέτοιο γεγονός. Αυτή λοιπόν, είναι και η μεγαλύτερη αξία του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης. Αυτό ακριβώς εορτάζεται και στις 11 Νοεμβρίου.

Αδιαμφισβήτητα, λοιπόν, ο θεσμός της Ιδιωτικής Ασφάλισης είναι ένας από τους παράγοντες ανάπτυξης και πολιτισμού μιας χώρας, καθώς συμβάλλει τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά σε αυτήν.

Ασφαλίζω σημαίνει Φροντίζω!!

Ενημερωθείτε σήμερα κιόλας από την ομάδα μας για ότι έχετε ανάγκη!

Copyright © 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. Αντωνίου - Προύζου & Συνεργάτες
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram