Ταξιδιωτική Ασφάλεια – Τι είναι και πως να την επιλέξω;

14 Δεκεμβρίου, 2021

Ταξιδιωτική Ασφάλεια – Τι είναι και πως να την επιλέξω;

Ταξιδιωτική ασφάλεια τι είναι;

Σου προσφέρει την ταξιδιωτική βοήθεια που χρειάζεσαι σε κάποιο ταξίδι σου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Δηλαδή, σου εξασφαλίζει μια σειρά από ταξιδιωτικές καλύψεις για συνηθισμένα απρόοπτα, όπως η καθυστέρηση πτήσης, η απώλεια αποσκευών και εγγράφων ή η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού.

Ταξιδιωτική Ασφάλεια – Τι είναι και πως να την επιλέξω; 1

6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις!

1) Είναι προαιρετική;

Ναι! Αυτό σημαίνει ότι κάθε ταξιδιωτικό πρακτορείο έχει την υποχρέωση να σε ενημερώσει για την ταξιδιωτική ασφάλιση με επιπλέον χρέωση. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν χώρες όπου η ταξιδιωτική ασφάλιση είναι υποχρεωτική (όπως η Κούβα, η Ρωσία).


2) Τι καλύπτει συνήθως ένα συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Συνήθως καλύπτει:

 • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα ή αιφνίδια ασθένεια
 • Έξοδα επαναπατρισμού σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν το ταξίδι να συνεχιστεί για λόγους υγείας
 • Έξοδα υγειονομικής μεταφοράς από το τόπο ενός ατυχήματος προς το πλησιέστερο νοσοκομείο
 • Έξοδα για μεταφορά και διαμονή συνοδού σε περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο
 • Έξοδα ακυρωτικών ματαίωσης ή αναβολής ταξιδιού για λόγους υγείας
 • Νομική προστασία στο εξωτερικό
 • Απώλεια αποσκευών και εγγράφων

και πολλές ακόμη καλύψεις, ανάλογα με το συμβόλαιο που θα επιλέξεις.


3) Πόσο απαραίτητη είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση πριν το ταξίδι;

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις χωρίς ασφάλεια ταξιδιού, καλό είναι να γνωρίζεις τα προνόμια που σου παρέχει στο εξωτερικό, ειδικά στην Ε.Έ., το κοινωνικό σου ταμείο.

Στην περίπτωση ιδιωτικής ασφάλισης που προβλέπει τη κάλυψή σου και για νοσηλείες στο εξωτερικό, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η ασφαλιστική εταιρία θα σε αποζημιώσει μόνο αφού της προσκομίσεις τους εξοφλημένους λογαριασμούς. Όταν λοιπόν συμβεί «κάτι» εκτός Ελλάδας πρέπει:

 1. Να πληρώσεις όλα τα έξοδα.
 2. Να προσκομίσεις στον ασφαλιστικό σου φορέα όλα τα σχετικά έγγραφα, δηλαδή διαγνώσεις, εξετάσεις, συνταγογραφήσεις, τιμολόγια, αφού πρώτα τα έχουμε θεωρήσει στην πλησιέστερη προξενική αρχή.
 3. Να μεταφραστούν τα έγγραφα από την υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.

Λαμβάνοντας υπ όψιν το υψηλό κόστος των υπηρεσιών υγείας στο εξωτερικό – ειδικά σε χώρες όπως Η.Π.Α. & Καναδάς, η ταξιδιωτική ασφάλεια είναι αναγκαία ανεξάρτητα από την χώρα που θα ταξιδέψεις, έχεις – δεν έχεις συμβόλαιο υγείας.


4) Τι προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορούμε να επιλέξουμε;
Έχεις δυνατότητα να αγοράσεις κάποιο ασφαλιστήριο ταξιδίου για ένα και μόνο ταξίδι. Όμως αν ταξιδεύεις συχνά, σε συμφέρει η αγορά ενός προγράμματος με ετήσια διάρκεια.


5) Είναι εύκολη η επιλογή ασφάλειας ταξιδιού;
Η ασφαλιστική αγορά προσφέρει πληθώρα προγραμμάτων ταξιδιωτικής ασφάλισης. Τα κριτήρια που διαμορφώνουν το κόστος της είναι η ηλικία, οι χώρες που πηγαίνουμε, η διάρκεια του ταξιδιού, η συχνότητα και η φύση του και οι καλύψεις που επιθυμούμε.

Άρα, επιλέγεις το πρόγραμμα που θεωρείς ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου ή στο budget σου!


6) Πόσο καιρό πριν το ταξίδι πρέπει κάποιος να ασφαλιστεί;

Οι χρόνοι έκδοσης των συμβολαίων ταξιδιωτικής ασφάλισης διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Οπότε, καλό είναι πριν ασφαλιστείς, να ενημερωθείς πρώτα σχετικά με τους χρόνους έκδοσης. Σε περίπτωση που η επίδειξη συμβολαίου ασφάλειας ταξιδιού αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση βίζας προς τη χώρα που ταξιδεύεις (π.χ. Κούβα), τότε θα πρέπει να φροντίσεις να ασφαλιστείς άμεσα.


Επιπλέον το πιστοποιητικό παρέχει ασφαλιστική κάλυψη:

 • για δραστηριότητες ερασιτεχνικού αθλητισμού όπως, μεταξύ άλλων, χιονοδρομίας, χιονοσανίδας, κατάδυσης με χρήση ειδικού εξοπλισμού·
 • σε περίπτωση βλαβών/ζημιών σε τρίτους·
 • για περιουσιακά στοιχεία που παρέμειναν στον χώρο διαμονής κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας·
 • υπό τη μορφή αποζημίωσης για ληστεία κατά την ανάληψη χρημάτων από μηχάνημα ανάληψης.
Ταξιδιωτική Ασφάλεια – Τι είναι και πως να την επιλέξω; 2

Τα προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης ξεκινάνε από 17€ ανάλογα το χρονικό διάστημα, το προορισμό και το εύρος των καλύψεων που επιθυμείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ, στα τηλέφωνα 2104020280 & 2104101529 και στο e-mail info@insurancenter.gr.

Copyright © 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. Αντωνίου - Προύζου & Συνεργάτες
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram