Οδική βοήθεια σε νησί: Τι ισχύει σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος

20 Αυγούστου, 2023

Οδική βοήθεια σε νησί: Τι ισχύει σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος

Τι συμβαίνει αν έχω την ατυχία να πάθω κάποια βλάβη στο αυτοκίνητο ενώ κάνω διακοπές σε νησί; Πώς θα ξεμπλέξω, και τι κάνω αν δεν έχω οδική;

Η οδική βοήθεια είναι μία από τις σημαντικότερες καλύψεις κατά τη σύναψη του ασφαλιστηρίου συμβολαίου. Οποιαδήποτε στιγμή παρουσιαστεί πρόβλημα στο αυτοκίνητό μου, είτε από βλάβη είτε από ατύχημα ή ακόμη και αν χάσω τα κλειδιά μου ή πάθω λάστιχο, καλώ τον αριθμό της ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία έχω συμβόλαιο και το εξειδικευμένο προσωπικό με τα ειδικά οχήματα έρχεται στο σημείο που βρίσκομαι για να με εξυπηρετήσει.  

Η οδική βοήθεια λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο και 7 ημέρες την εβδομάδα. Αυτό όμως συμβαίνει συνήθως στην ηπειρωτική χώρα. Στα νησιά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα.

Τι κάνω αν πάθω ζημιά στο νησί;

Η υπηρεσία της οδικής βοήθειας ισχύει κανονικά σε όλη την ελληνική επικράτεια, δηλαδή και στα νησιά. Ωστόσο, σε πολλά από αυτά οι συνεργαζόμενοι γερανοί είναι ελάχιστοι, οπότε σε περίπτωση σοβαρής βλάβης είναι πιθανόν να αδυνατούν να ανταπεξέλθουν. Τότε, το μόνο που έχω να κάνω είναι να οπλιστώ με υπομονή για μην πάνε στράφι οι διακοπές.

Επίσης, αν το αυτοκίνητο καλύπτεται από εργοστασιακή εγγύηση, η επίσκεψη σε επίσημο αντιπρόσωπο τίθεται υποχρεωτική για τις απαραίτητες εργασίες επισκευής. Το θέμα εδώ, είναι πως σε πολλά νησιά εξουσιοδοτημένο service δύσκολα θα βρω. Αν η ζημιά είναι μικρή, για παράδειγμα χρειάζομαι απλά νέο ελαστικό, τότε μπορώ να επισκεφθώ το συνεργείο της περιοχής. Αν απαιτείται μηχανική υποστήριξη, τότε, καλύτερα είναι να περιμένω όσο χρειαστεί τον γερανό για να το βάλω στο πλοίο και να επιστρέψω στην έδρα μου για να γίνει η επισκευή, προκειμένου να μην χάσω την εγγύηση.

Φυσικά, ένα τηλέφωνο στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή είναι απαραίτητο ώστε να μου δώσει τις κατάλληλες συμβουλές και να με κατευθύνει.

Οδική βοήθεια σε νησί: Τι ισχύει σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος 1

Αν δεν έχω οδική βοήθεια, τι γίνεται;

Σε περίπτωση που δεν έχω μεριμνήσει για οδική βοήθεια, τότε το κόστος θα αυξηθεί σημαντικά αν πάθω βλάβη. Πρέπει να καλέσω κάποια τοπική εταιρεία, οι οποίες ως επί το πλείστον χρεώνουν πολύ ακριβά, τόσο την αποκατάσταση της ζημιάς, όσο και τη ρυμούλκηση του αυτοκινήτου σε κατάλληλο συνεργείο ή στο καράβι.

Για να αποφύγω δυσάρεστες εκπλήξεις λοιπόν, καλό θα ήταν πριν από κάθε ταξίδι – ειδικά αν αυτό αφορά μακρινές περιοχές και νησιά – να φροντίσω για το βασικό έλεγχο του οχήματος μου. Καλά ελαστικά, πρόσφατο service, ρεζέρβα με τα απαραίτητα εργαλεία και έλεγχος υγρών μπορούν σώσουν τον καθένα από περιττή ταλαιπωρία.

Τώρα που ξέρετε και εσείς πως σας βοηθάει η οδική βοήθεια, είναι ώρα να μπείτε και να κλείσετε την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας στο insurancenter.gr με τις καλύψεις που σας ταιριάζουν, σε μοναδικά χαμηλές τιμές για να ξενοιάσετε! Online, άνετα και γρήγορα βρίσκετε όσα χρειάζεστε και νιώθετε ασφαλής.

Πηγή: Gocar.gr

Copyright © 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. Αντωνίου - Προύζου & Συνεργάτες
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram