Κοστίζει παραπάνω η ασφάλιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

8 Απριλίου, 2020

Κοστίζει παραπάνω η ασφάλιση ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Ας υποθέσουμε ότι ανήκεις στην κατηγορία των καταναλωτών που το νέο όχημά σου θέλεις να είναι ηλεκτρικό και ας μην είστε hipster.

Γνωρίζεις ότι είναι οικονομικά, δεν εκπέμπουν ρύπους άρα δεν βλάπτουν το περιβάλλον και έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης.

Εξαιρετικά! Τι συμβαίνει όμως με την ασφάλισή τους; Διαφέρει από αυτή των υπόλοιπων βενζινοκίνητων ή diesel αυτοκινήτων;

Η απάντηση είναι όχι. Πλέον οι περισσότερες – αν όχι όλες – οι ασφαλιστικές εταιρείες ασφαλίζουν κανονικά τα ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Το κόστος της ασφάλισης εξαρτάται από την αντικειμενική αξία του μοντέλου που έχεις ή θέλεις να αγοράσεις, την ηλικία σου, τα χρόνια που έχεις το δίπλωμα οδήγησης και την περιοχή στην οποία διαμένεις. Το κόστος λοιπόν της ασφάλειας δεν διαφέρει λόγω ηλεκτροκίνησης.

Ίσως πριν μερικά χρόνια που ακόμα δεν ήταν διαδεδομένα τα ασφάλιστρα να ήταν λίγο πιο «τσιμπημένα» αλλά πλέον που οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες διαθέτουν στην γκάμα τους ηλεκτρικά μοντέλα, η ασφάλισή τους έχει γίνει τυπική.

ΘΕΤΙΚΑ

Εκτός από το ότι δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον όπως τα συμβατικά, επιπλέον με την αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δε θα ξαναπατήσεις σε βενζινάδικο, δεν θα προβληματιστείς ξανά για το αν κυκλοφορείς στο δακτύλιοκαι φυσικά δεν θα χρειάζεται να πληρώνεις τέλη κυκλοφορίας (ή/και φόρο πολυτελείας).

ΑΡΝΗΤΙΚΑ

Κοστίζουν περισσότερο (ακόμα) σε σχέση με τα ίδια μοντέλα με κανονικό κινητήρα, έχουν περιορισμένη αυτονομία που κυμαίνεται στα 100-150 χλμ, και δεν υπάρχουν αρκετά μοντέλα ανάμεσα στα οποία μπορείς να επιλέξεις ποιο ταιριάζει στα γούστα σου.

Τέλος, αν βιάζεσαι αλλά δεν έχεις φορτώσει τις μπαταρίες του αυτοκινήτου τότε θα πρέπει να περιμένεις από 25 λεπτά έως 5 ώρες και αυτό σε σταθμό ημιταχείας ή ταχείας φόρτισης.

Αν θέλεις να το φορτίζεις από οικιακή πρίζα η επαναφόρτιση μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 9 με 11 ώρες.

Copyright © 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. Αντωνίου - Προύζου & Συνεργάτες
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram