Είσαι νέος οδηγός; Δες τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλισή σου!

8 Απριλίου, 2020

Είσαι νέος οδηγός; Δες τι πρέπει να προσέξεις στην ασφάλισή σου!

Μόλις πήρες το δίπλωμα οδήγησης και είσαι έτοιμος να… κατακτήσεις τους δρόμους; Κάνεις τα πρώτα σου βήματα στο τιμόνι;

Πριν αρχίσεις τη μεγάλη αυτή «περιπέτεια» μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο πράγμα που είσαι υποχρεωμένος να κάνεις: μία ασφάλεια αυτοκινήτου!

Αν δεν το ξέρεις ήδη, να θυμάσαι πάντα ότι η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική από τον Νόμο αλλά πάνω απ’ όλα αποτελεί μία πράξη για το καλό όλων όσων κυκλοφορούν στους δρόμους και όχι μόνο το δικό σου.

Στην ουσία λοιπόν πρόκειται για μία πράξη κοινωνικής ευθύνης την οποία δεν πρέπει να αμελείς.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις κατά την επιλογή της ασφάλειας για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων.

  • Θα πρέπει για παράδειγμα να συμπληρώσεις με ειλικρίνεια την ηλικία σου και την ημερομηνία έκδοσης του διπλώματος.
  • Νέοι οδηγοί θεωρούνται ότι όσοι έχουν ηλικία από 18 έως 23 ετών ή δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος από την ημέρα που εκδόθηκε το δίπλωμά τους.
  • Οι ασφαλιστικές χρεώνουν επασφάλιστρο νέου οδηγού (ένα επιπλέον ασφάλιστρο), λαμβάνοντας υπόψη τον αυξημένο κίνδυνο να εμπλακεί σε κάποιο τροχαίο ένας οδηγός που είτε βρίσκεται στο πρώτο έτος οδήγησης είτε είναι μικρός σε ηλικία.
  • Αν σκόπιμα δεν αναφέρεις στην ασφαλιστική σου ότι π.χ το δίπλωμά σου το πήρες πριν από λίγους μήνες παρά το γεγονός ότι είσαι πάνω από 23 ετών, τότε θα έχεις συνέπειες στην περίπτωση που προκαλέσεις ζημιά σε τρίτους.

Η εταιρεία θα αποζημιώσει τον οδηγό του αυτοκινήτου που χτύπησες αλλά θα ζητήσει από εσένα ένα πέναλτι και έχει το δικαίωμα να σου ζητήσει να πληρώσεις ένα ποσοστό των ετήσιων ασφαλίστρων (π.χ. 60%) μέσα σε διάστημα 30 ημερών.Αν δεν το κάνεις τότε έχει το δικαίωμα να κινηθεί νομικά εναντίον σου.

Αυτό σημαίνει ότι είναι καλύτερα να πληρώνεις ακριβότερο ασφάλιστρο για 1 χρόνο ή μέχρι να γίνεις 23, παρά να βρεθείς μπλεγμένος στην περίπτωση ατυχήματος, όταν θα θέλεις να σε αναλάβει η ασφαλιστική την υπόθεση χωρίς να ταλαιπωρηθείς.

Για να επιλέξεις την καλύτερη ασφάλεια – αυτή δηλαδή που ταιριάζει στο μέγιστο δυνατό βαθμό στις δικές σου ανάγκες – το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην insurancenter.gr για μία έρευνα αγοράς.

Είναι ο ευκολότερος τρόπος να έχεις πάντα το καλύτερο, να συγκρίνεις τα προγράμματα των ασφαλιστικών εταιρειών και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχεις την ασφάλεια που θέλεις.

Καλορίζικο!

Copyright © 2020 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Δ. Αντωνίου - Προύζου & Συνεργάτες
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram